Dymén Trädtjänst

Beskärning

Beskärning året runt

Många träd och buskar behöver beskärning. I synnerhet fruktträd kräver underhåll och beskärning för att de ska fortsätta vara friska och bära god frukt. Tidigare var alltid vår-vintern en passande tid för beskärning. Sedan några decennier tillbaka har teorin om JAS, att träd och buskar bäst lämpar sig att beskäras under månaderna juli, augusti och september, varit rådande. Numera, enligt de senaste rönen, har man kommit fram till att det spelar mindre roll när på året man beskär ett träd, förutom att vegetationsperioden under våren, då trädet växer kraftigt och står i blomning ska undvikas. 

En speciellt viktig beskärning är uppbyggnadsbeskärning av fruktträd, i synnerhet äpple, genom vilken man ge träd en välformad och stark krona och ge det goda förutsättningar att bära frukt över åren. 

En rekommendation är också att beskära träden regelbundet. Väntar man kan det istället behöva göras ett större ingrepp som är mer kostsamt och även mindre skonsamt för trädet.

Vi beskär alla typer av träd och buskar och är noggranna med att vara välinformerade om vilken typ av beskärning och vilken tidpunkt som bäst lämpar sig för ert träd. Sjävklart kan man här också välja till bortforsling så man slipper ta reda på grenarna själv. Hör av er så kommer vi ut och kollar!